Кафедра технологій харчування
Посада: доцент кафедри
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Вчене звання: доцент
Досвід роботи: 49 років
Біографія
Народилась 10 червня 1952 року в Кіровоградській області.
Відомості про вищу освіту
У 1973 році закінчила Київський торгово-економічний інститут, отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Товарознавство і організація торгівлі продовольчими товарами» та здобула кваліфікацію «товарознавець вищої кваліфікації».
Відомості про підвищення наукової кваліфікації
У 1982 році захистила дисертацію в Московському інституті народного господарства ім. Г.В. Плеханова та здобула науковий ступінь кандидата технічних наук.
У 1996 році рішенням вченої ради Київського державного торговельно-економічного університету присвоєно вчене звання доцента кафедри товарознавства продовольчих товарів.
Основні етапи діяльності
У 1973-1975 роках працювала в Республіканський конторі «Укроптбакалея» на посаді товарознавця.
У 1975-1977 роках працювала в Учбово-курсовому комбінаті Головного управління торгівлі (місто Київ) на посаді викладача товарознавства, організації торгівлі.
У 1981-1986 роках працювала в Київському торговельно-економічному інституті на посадах старшого наукового співробітника, викладача.
У 1986-1991 роках працювала в Інституту підвищення кваліфікації Міністерства торгівлі СРСР на посаді доцента.
У 1991-1992 роках працювала в Залізничному плодокомбінаті (місто Київ) на посаді заступника директора гуртової торгівлі.
У 1992-2004 роках в Київському національному торговельно-економічному університеті на посадах начальника учбової частини, доцента кафедри продовольчих товарів.
У 2005-2015 роках працювала в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут» на посаді доцента кафедри промислового маркетингу.
Викладає дисципліни:
- Товарознавство в ресторанному господарстві
- Стандартизація, метрологія та сертифікація
- Маркетинг у ресторанному господарстві
- Менеджмент підприємств ресторанного господарства
- Бізнес-планування закладів ресторанного господарства
- Функціональні продукти
- Організація ресторанного бізнесу
- Марчандайзинг ресторанного господарства
- Організація бізнесу
- Економіка закладів ресторанного господарства
- Економіка підприємств різних типів
- Бухгалтерський облік у ресторанному господарстві
- Товарознавство в ресторанному господарстві
- Мерчандайзинг харчових продуктів
Основні наукові праці
Має 49 статей; 5 навчальних посібників; 4 підручника.
Перелік наукових та навчально-методичних праць
- Салухіна Н.Г., A. Самойленко, В.В. Вайщенко. Товарознавство зерноборощняних товарів. Навчальний посібник. К: КНТЕУ, 2002. 356 с.
- Салухіна Н.Г., Башкатова О.І. Організація і технологія інспектування. Навчальний посібник. К: КНТЕУ, 2003. 213 с.
- Салухіна Н.Г. у співавторстві. Менеджмент. Навчальний посібник. К: МАУП, 2007. 816 с.
- Салухіна Н.Г. у співавторстві. Менеджмент. Понятійно-термінологічний словник. К: МАУП, 2007. 744 с.
- Салухіна Н.Г., Язвинська О., Башкатова О.І. Захист прав споживачів. Навчальний посібник. К: МАУП, 2007. 382с.
- Салухіна Н.Г., Ясинська Н.С. Управління якістю. Опорний конспект. К: МАУП, 2008. 144 с.
- Методичні вказівки до виконання дипломних робіт спеціаліста для студентів із спеціальності 7.050108 «Маркетинг» усіх форм навчання. НТУУ „КПІ” , 2009.
- Стандартизація й сертифікація товарів та послуг. Підручник. К:Центр учбової літератури, 2010. 336 с.
- Салухіна Н.Г., Захожай В.Б., Язвинська О., Чорний А.М. Управління якістю. Навч. пос. для студ. вищих навч. закл. К.: МАУП, 2011. 835 с.
- Стандартизація й сертифікація товарів та послуг. Підручник. 2-е видання, перероблене та доповнене. К:Центр учбової літератури, 2013. 424 с.